Jihlava 2019

JIHLAVA 2019

Blížící se konec léta a slet Laa to už patří několik roků do našich letových plánů . Letošní rok se nám zadařila opravdu dobrá účast a tak nás 24.8. letělo  z Letovic pět strojů se sedmi piloty .Jsou to trochu zvláštní počty , ale vzhledem k tomu , že Ivoš i Radka v té době měli již pilotní průkaz na rogalo , tak je nemohu nazvat obyčejnými pasažéry.   K našemu létání neodmyslitelně patří setkáváním a abychom si to náležitě užili s kamarády , tak se na tuto akci vydáváme již v pátek odpoledne. Nocleh si již tradičně objednáváme u Radky Škrabálkové v Paracentru Jihlava, kde máme vše co potřebujeme na jednom místě a je nám tam prostě dobře .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Páteční let byl bez problémů a za necelou hodinu jsme už kotvili stroje . Po přistání nás přivítal Milan Náhlík , který už tu bivakoval od rána . Za chvíli jsem už měl v ruce první pivko a Milan tradičně dokumentoval vše , jak je jeho zvykem s fotoaparátem v ruce . S přicházejícím večerem přilétali další účastníci a nakonec se k naší Letovské letce přidali Jirka z Oázy , Luděk z Vyškova , Tomáš z Dolních Bojanovic a Pavel z Moravského Žižkova . Přestože se vidíme i několikrát do roka tak je stále o čem vyprávět a s přibývajícím večerem došlo i na písničky díky Milanovi a kytaře a Luďkovi a Tomášovi v jejichž podání se ty Moravské lidové krásně poslouchají. S večerem se k nám přidal i Kamil Večeřa , kterému jsme slibovali články do Pilota a s fotek je vidět , že ho to s námi taky bavilo. Nakonec došlo i na nějakou gymnastiku v podání Milana , ale to už já spal .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

V sobotu ráno se moc dlouho spát nedá , protože motoroví padáčkáři začnou vrčet nad hlavou a to by vzbudilo i mrtvého . Jinak slet už tradičně probíhá v podobném duchu , dopoledne snídaně ve stanu Global assistance  , kolem 10 zahájení sletu presidentem Laa , a potom v průběhu celého dne jsou různé přednášky , a jinak je dost k vidění , protože účast byla velká , někteří přilétli jen na chvíli jiní tak jako my tu strávili celý den . Odpoledne probíhá tradiční tombola , která se táhne vzhledem k množství výher dost dlouho a obyčejně končí vyhlášením volného výběru z toho co zbylo a to je někdy dost komické jak někteří i starší piloti zrychlí svůj pohyb , jenom aby něco ukořistili zadarmo .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tak jako přílety tak i odlety probíhají průběžně . Naše skupina sledovala s obavami celý den vývoj počasí  – byly hlášeny totiž bouřky a v Jihlavě celkem dost foukalo . Do telefonů a tabletů jsme koukali všichni a každý tam viděl něco jiného . Někteří chtěli z důvodů silného větru zůstat do neděle , já však od rána říkal , že v sobotu letím domů  . V 16 hodin jsem se podíval na radar a byla vidět začínající bouřka na jihozápad od Brna a vzhledem k rychlosti pohybu byl nejvyšší čas letět . Tak jsem kolegům oznámil , že s Ivošem balíme a co nejdřív letíme . K nám se přidal Rosťa a Milan . Po 16,30 jsme startovali a po nastoupání bylo znát , že to půjde a vítr není tak silný jak se zdál . Rosťa to ještě stačil Márovi sdělit vysílačkou  a to je potom s Jirkou přimělo ke startu po nás. Let domů byl v pohodě, vpravo nad námi letělo naše číslo Milan , to asi proto aby náhodou neskončil v Rakousku ,   jen nějaký ten mrak nám ještě ukázal trochu své síly . V Letovicích jsme přistávali za necelou hodinu a celkový nálet tam i zpět jsem měl 1h 55 minut . Zbytek party doletěl asi půl hodiny po nás a všichni si chválili rozhodnutí letět domů.

Chce to trochu se nebát a prostě letět , nemám pravdu kluci ? V Jihlavě bylo dobře jako vždy  a jestli to vyjde tak příští rok tam letíme zase , tedy alespoň já.

Fotodokumentaci jsem nějakou dělal také a tak se Zde a ještě Zde můžete podívat jak tam bylo .

P.s. neumím psát stručně a poutavě jako Milan Náhlík , ale jak vidím když nenapíšu nic já, tak se na našich stránkách nic neděje a tak musíte  trpět mé neumělé výtvory . Luboš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..