Slivovice 2018

Tradiční a poslední akcí  našeho klubu koncem roku je soutěž o nejlepší leteckou slivovici . Možná si říkáte , že slivovice a létání nejdou moc k sobě , ale musím Vás ubezpečit , že při této akci zůstávají naše stroje v hangáru. Soutěž je to se vším co k tomu patří , včetně pravidel a ustáleného programu . Hlavně však je to poslední příležitost v roku k přátelskému setkání  kolegů a příznivců létání z okolních i vzdálenějších letišť . Vlastní soutěž probíhá asi následovně : od 14 do 16 hodin probíhá přejímka soutěžních vzorků , které ředitel soutěže ing. Jiří Nečas ml. zaregistruje a následně přelije do jednotných soutěžních láhví . Po 16 hodině jsou rozdány hlasovací lístky a je zahájena degustace . Vzorky se hodnotí jak ve škole známkou 1-5 . Podle počtu vzorků je soutěž rozdělena celkem do tří kol , mezi nimiž je přestávka na občerstvení v podobě vařených vepřových kolen a nebo polévky , která vzniká jako vedlejší produkt vaření . O tuto velmi oblíbenou část soutěže se letos s úspěchem a ke všeobecné spokojenosti postarali kolegové Roman Konopáč a Rostislav Sponar mladší, v kuchyňce zase vzaly na svá bedra nevděčnou práci spojenou s umýváním nádobí jejich manželky za což všem , včetně těch co jsem nejmenoval , patří dík . Po ukončení degustace se ujímá své práce opět Jirka Nečas a vše sečte a provede závěrečné vyhodnocení . Letos se nám po dlouhé době podařilo vyhrát a dokonce členové klubu byli na všech prvních třech místech i když musím podotknout , že o to třetí se podělili hned 4 soutěžící . Nejlepší slivovici měl letos Zdeněk Červinka k čemuž mu velmi gratulujeme a věřím , že mu pomůže rychle se dostat z toho onemocnění , s kterým se poslední měsíc  potýká . Po soutěži pokračuje přátelské setkání , někdy i podrobnější degustace ,  neboli letos tzv. rozstřel o třetí místo , poněvadž jsme se chtěli dopídit který z těch čtyř byl lepší a ani už nevím , který vzorek to nakonec vyhrál .

Chutnaly nám všechny čtyři . Někteří kolegové odešli dřív, někteří jsme vydrželi až do 31.12. , ale za všechny snad mohu konstatovat , že se akce vydařila a už se těšíme na tu příští, roku 2019 . 

Na závěr bych všem kolegům a příznivcům létání chtěl popřát hodně zdraví a úspěchů v roce 2019 . L.H.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

nám všechny čtyři . Někteří kolegové odešli dřív, někteří jsme vydrželi až do 31.12. , ale za všechny snad mohu konstatovat , že se akce vydařila a už se těšíme na tu příští roku 2019 . 

Na závěr bych všem kolegům a příznivcům létání chtěl popřát hodně zdraví a úspěchů v roce 2019 . L.H.

Košt pálenky 2018 – výsledky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..